Nyt on yritysten ilmastovastuun aika

Ilmastonmuutoksen hillitseminen edellyttää tekoja, päätöksiä ja muutoksia – rohkeaa, kunnianhimoista asennetta. Yrityksillä ja yhteisöillä on kaikki mahdollisuudet toteuttaa konkreettisia toimia aikailematta. Yksityisen sektorin toimia tarvitaan kipeästi täydentämään kansainvälisten ilmastosopimusten asettamia tavoitteita, sillä valtioiden omat sitoumukset eivät riitä rajoittamaan ilmakehän lämpenemistä vielä turvallisena pidettyyn 1,5 °C asteeseen.

Kuluttajien, yritysasiakkaiden ja kansalaisten vaatimukset ympäristövastuullisuudesta kasvavat jatkuvasti. Vähäpäästöiset ja hiilineutraalit tuotteet sekä palvelut kasvattavat markkinaosuuttaan. Yrityksiltä vaaditaan päästöjen vähentämisen polkua, joka on linjassa Pariisin sopimuksen tavoitteiden mukaan hillitä ilmastomme lämpenemistä 1.5 asteeseen. Käynnissä on suuri arvomaailmojen muutos. Ilmastovastuullisuudesta on tulossa markkinoilla olon perusedellytys. Pian kysytään, miten on mahdollista tarjota jotain, jonka hiilijalanjäljestä ei ole huolehdittu. Rahoituksessa vastuullisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Hiilijalanjälki on keskeinen vihreyden mittari, joka vaikuttaa rahoituspäätöksiin. 

Nordic Offsetin tehtävä on auttaa asiakkaitaan menestymään ilmastovastuullisuutta edellyttävässä maailmassa.

Olemme asiantunteva kumppanisi ilmastovastuullisuudessa. Tarjoamme kokenutta hiilijalanjäljen laskentaa ja päästöjen vähennyksiin tähtäävää konsultaatiota. Kauttamme voit myös kompensoida kasvihuonekaasipäästösi sertifioidun päästökaupan avulla. Meiltä saat myös neuvontaa ilmastovastuullisuuden viestimisessä.

Kotimainen tienraivaaja

Vuonna 2008 perustettu Nordic Offset toi ensimmäisenä kotimaisena toimijana kokonaisvaltaiset hiilijalanjäljen hallinnan ja päästökompensoinnin palvelut suomalaisille yrityksille. Olemme vastanneet lukuisista “ensimmäisistä” alalla, Postin hiilineutraaleista kirjeistä aina ensimmäiseen pohjoismaiseen hiilineutraaliin teleoperaattoriin Elisaan. Lue lisää uraauurtavista työnäytteistämme.

Palvelumme on räätälöity auttamaan yrityksiä ja yhteisöjä löytämään parhaat ratkaisut ilmastovastuullisuuden toteuttamiseen. Strateginen neuvonanto, asiantuntevat päästölaskentapalvelut, laadukkaimpien sertifioitujen päästövähennysten käyttö ja vastuullisuusviestintäosaaminen yhdistyvät meillä uniikiksi palvelukokonaisuudeksi. Käytä hyödyksesi pitkä kokemuksemme ilmastovastuullisuuden alalta. Tutustu palveluihimme.

Aidosti asiantunteva

Varmista, että ympäristövastuullisuutesi kehittäminen on osaavissa käsissä. Olemme hiilijalanjäljen laskennan ja hallinnan asiantuntija ja tunnemme päästölaskennan standardit ja ohjeistukset. Tarkka ja oikeaoppinen vastuullisuusviestintä on ydinosaamistamme. Seuraamme läheltä ilmastolainsäädännön, kansainvälisten sopimusten ja parhaiden käytäntöjen kehittymistä, jotta vastuullisuusstrategiasi rakentaminen tapahtuu parhaan tiedon valossa.

Nordic Offsetin tiimi on alalla korkeakoulutettu ja kokenut, tutustu heihin täällä.

Kansainvälinen verkosto, suomalaiset arvot

Nordic Offset toimii suomalaisena asiantuntijayrityksenä kansainvälisessä vapaaehtoisen päästökaupan verkostossa, jonka tarkoituksena on nopeuttaa globaalien päästöjä vähentävien hankkeiden, pysyvien hiilinielujen ja hiilidioksidin poistamisen tekniikoiden kehittymistä markkinavetoisesti.

Kotimaassa olemme verkostoituneet tutkimuslaitosten, ympäristökonsultoinnin alan, viranomaisten, yrityskentän ja uusien hankekehittäjien kanssa. Pidämme huolta, että pohjoismainen vastuullisuus, huolellisuus ja läpinäkyvyys toteutuvat toiminnassamme.

Nordic Offsetin asiakastyöt keskittyvät ympäristön ja ilmaston hyvinvoinnin edistämiseen.

Haluamme toimia kasvihuonekaasupäästöjen kokonaisvaltaisen vähentämisen puolesta, sillä hiilijalanjäljen pienentämisen tulisi olla jokaisen prioriteetti. On selvää, että yhteiskuntamme toiminta tuottaa kasvihuonekaasupäästöjä vielä pitkän ajan. Fossiilisesta taloudesta irroittautuminen on hidasta eikä kaiken tuotannon ja toiminnan lopettaminen ole vaihtoehto. Kaikkia keinoja tarvitaan ilmakehän hiilitaseen parantamiseksi kiireellisesti: kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä, päästökompensointia, luonnonympäristöjen ennallistamista ja hiilidioksidin poistamista ilmakehästä. Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä.