Ilmastovastuun johtava asiantuntija

Nordic Offset Oy on vuonna 2008 perustettu ilmastovastuun asiantuntijayritys. Meillä on vahva osaaminen ja näyttö ilmastokonsultoinnista eri toimialoilla ja olemme Suomen johtava hiilijalanjäljen hallinnan asiantuntija. Tarjoamme asiakkaillemme työkaluja ja ratkaisuja ilmastonmuutoksen haasteisiin vastaamisessa, ilmastovastuullisen toiminnan kehittämisessä ja kestävyysraportoinnissa.

Toimimme asiantuntijakumppanina hiilineutraaliuden, hiilinegatiivisuuden ja nettonollan saavuttamiseen liittyvissä projekteissa. Konsultointipalvelumme avulla yritykset ja yhteisöt voivat kehittää ilmastovastuutaan uudelle tasolle. Autamme selvittämään hiilijalanjäljen ja tarvittavat päästövähennystoimenpiteet, asettamaan kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet sekä kumoamaan jäljelle jäävät päästöt luotettavasti. Lisäksi tuemme asiakkaitamme ilmastovastuun viestimisessä ja raportoinnissa.

Ilmastovastuu arviointi on oleellinen osa yrityksen kestävyysraportointia ja vastuullisuutta laajemmin. Toteutamme myös EU:n kestävyysraportointidirektiivin mukaisia analyysejä.

Palvelujamme ovat mm.:

Miksi valita Nordic Offset kumppaniksi?

Räätälöimme palveluratkaisumme aina asiakaskohtaisesti. Kauttamme saa asiantuntija-apua yksittäiseen projektiin tai ilmastovastuutyön kaikkiin eri vaiheisiin. Olemme toteuttaneet lukuisia hiilijalanjäljen hallintaa liittyviä projekteja eri yrityksille ja toimialoille. Katso muutamia case-esimerkkejä täältä.

Projektitiimissä työskentelevät Suomen johtavat hiilijalanjäljen laskennan ja verifioinnin, päästövähennystoimenpiteiden suunnittelun, päästöjen kumoamisen ja kestävyysraportoinnin asiantuntijat, joilla on vahva eri toimialat kattava osaaminen lukuisien eri toimeksiantojen kautta. Tutustu asiantuntijoihimme täältä.

Seuraamme aktiivisesti kestävyysraportointiin ja ilmastovastuuseen liittyvän lainsäädännön ja kansainvälisten sopimusten kehitystä. Ylläpidämme syvällistä osaamistamme vastuullisuusraportointikriteereistä, hiilijalanjäljen laskennan eri standardeista sekä toimialakohtaisista ohjeistuksista ja suuntaviivoista. Toimimme yhteistyössä alan tutkimuslaitosten, viranomaisten ja hankekehittäjien kanssa. Lue lisää julkaisuistamme täältä.

Toimintatapamme ja projektien lopputulokset pohjautuvat tutkittuun tietoon. Pidämme huolta, että vastuullisuus, huolellisuus ja läpinäkyvyys toteutuvat kaikissa projekteissamme.

Projektien lopputuloksena tuottamamme raportit ovat sisällöllisesti laadukkaita ja standardien mukaisesti tuotettuja. Tiedot on esitetty ymmärrettävästi ja visuaalisesti, ja raporttien sisältöjä voi sellaisenaan hyödyntää omassa viestinnässä. Kaikkiin toimeksiantoihimme kuuluu aina myös vastuullisuusviestinnän tuki.

Ilmastovastuun periaatteemme

Toimintaperiaatteemme hiilineutraaliuden saavuttamisessa pohjautuu jokaisessa projektissa seuraavaan hierarkiaan:

  1. Laske organisaation tai tuotteen hiilijalanjälki kansainvälisten standardien perusteella ja määritä toiminnasta syntyvien kasvihuonekaasupäästöjen lähtötilanne.
  2. Suunnittele askeleet päästöjen vähentämiseksi perustuen hiilijalanjäljen laskennan tuloksiin ja aseta hiilineutraalius-/nettonollatavoite.
  3. Toteuta tarvittavat päästöjen vähentämistoimenpiteet tavoitteeseen pääsemiseksi ja seuraa hiilijalanjäljen kehitystä vuosittain.
  4. Kumoa jäljelle jäävät päästöt standardoitujen päästövähennysyksiköiden avulla ja saavuta hiilineutraalius/nettonolla.
  5. Viesti vastuullisesti ja läpinäkyvästi ilmastotyösi eri vaiheista.

Aloita yrityksesi ilmasto- ja vastuullisuustyön kehitys nyt. Ota yhteyttä niin pääset keskustelemaan kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa yrityksellenne sopivista ratkaisuista.