Nordic Offset Oy tuottaa Helsingin Sanomien uuden hiilijalanjälkilaskurin kompensointipalvelun. Uusi laskuri on helppokäyttöinen, informatiivinen ja ennennäkemättömän kattava.

Helsingin Sanomat julkaisi 1.10. uuden hiilijalanjälkilaskurin verkkosivuillaan. Laskuria voivat käyttää kaikki halukkaat oman hiilijalanjäljen koon ja koostumuksen arviointiin. Helppokäyttöinen ja hyvin kattava laskuri ottaa huomioon käytännössä kaikki yksittäisen ihmisen hiilijalanjälkeen vaikuttavat tekijät. Laskurissa voi arvioida asumisen ja liikkumisen yksityiskohtien vaikutukset hiilijalanjälkeen, samoin kuin ruokailutottumusten ja elämäntavan merkityksen henkilökohtaisen ilmastovaikutuksen kokonaisuudessa. Laskuri tarjoaa samalla runsaasti hyötytietoa ja ohjaa keinoihin, joiden avulla voi hiilijalanjälkeään pienentää.

Laskuri on toteutettu yhteistyössä Turun Nuorkauppakamarin, Gaia Groupin, Mainostoimisto Satumaan, Site Factoryn, Helsingin Sanomien ja Nordic Offset Oy:n kesken.

Nordic Offsetin tuottama kompensointipalvelu aukeaa laskuriin 21.10. Päästöjen hyvittämisen mahdollisuus on olennainen osa laskurikokonaisuutta ja kompensointipalvelun ulottuvuus on yksityiskohtaisen laskurin ansiosta ennennäkemättömän laaja. Aluksi on mahdollista kompensoida autoilu ja lentomatkustaminen, myöhemmässä vaiheessa kaikki mikä liittyy elämisen ja kuluttamisen hiilijalanjälkeen.

Nordic Offset tarjoaa kompensointia varten Gold Standard sertifikaatin mukaisia päästövähennyksiä, jotka syntyvät uusiutuvan energian projekteissa.

Tutustu HS:n hiilijalanjälkilaskuriin osoitteessa www.hiilijalanjälki.hs.fi