Vähennä ennen kuin kompensoit

Ilmastovastuullisuuden ja hiilineutraaliuden tavoittelun ytimessä on omasta toiminnasta johtuvien päästöjen vähentäminen niin vähäisiksi kuin mahdollista. Keinoja ilmastoystävällisempään toimintaan on olemassa paljon, kunhan päästölähteet tunnistetaan ja ymmärretään ottaa käyttöön kestävämpiä vaihtoehtoja. Ilmastostrategian ja tulevien ilmastotekojen suunnittelun merkitys kasvaa vuosi vuodelta, kun ilmastonmuutos ja ilmastosopimukset muokkaavat yritysten toimintaympäristöä. 

Nordic Offset auttaa yrityksiä ja yhteisöjä asettamaan ja saavuttamaan konkreettisia päästövähennystavoitteita. Neuvomme parhaiden käytäntöjen soveltamisessa ja ilmastofiksujen toimintatapojen löytämisessä, sekä tunnemme kansainväliset standardit ilmastostrategian rakentamiseen.

Katso case-esimerkki.

Päästöpolun luominen tukee yritystä ilmastostrategian rakentamisessa 

Päästöpolku on lyhyen ja pitkän aikavälin suunnitelma, jossa yrityksen ilmastopäästöjen vähennystavoitteet ja -toimet ovat linjattu Pariisin sopimuksen tavoitteiden mukaisiksi rajoittaa maapallon lämpeneminen 1,5 asteeseen. Päästöpolun luominen auttaa ajoittamaan tarvittavat päästövähennystoimet optimaalisesti sekä ennakoimaan tulevia toimenpiteitä. Yrityksen päästövähennysten mukauttaminen Pariisin sopimuksen 1,5 asteen lämpenemistavoitteeseen mahdollistaa konkreettisten ilmastotavoitteiden asettamisen sekä niistä viestimisen.

Päästövähennyspolun suunnittelu alkaa yrityksen kokonaisilmastopäästön eli hiilijalanjäljen laskennasta. Toteutamme jokaisen asiakastyön kansainvälisten ohjeiden ja standardien sekä parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Kun yritys asettaa sekä lyhyen aikavälin että pidemmälle tulevaisuuteen sijoittuvia tavoitteita, päästöjä vähentävien investointien ajoittaminen helpottuu. 

Liity ilmastotavoitteisiin sitoutuneiden yritysten joukkoon 

Tunnetuin malli yrityksen päästöpolun ja ilmastotavoitteiden määritykseen on Science Based Targets -aloite (SBTi), joka on CDP:n, YK:n Global Compact -aloitteen, World Resources Instituten (WRI) ja WWF:n perustama ja muodostama yhteistyöorganisaatio. 

Kansainväliseen tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden aloitteeseen on sitoutunut jo yli 2000 yritystä maailmanlaajuisesti. Aloite kannustaa yrityksiä tukemaan valtioiden välisten ilmastosopimuksien tavoitteita ja puolittamaan päästönsä 2030 mennessä.  

Toimimme asiantuntijanasi, mikäli yrityksesi on kiinnostunut luomaan päästövähennyspolun ja sitoutumaan Science Based Targets -aloitteen allekirjoittaneiden yritysten joukkoon.