Vähennä ennen kuin kompensoit

Eettisesti kestävä ympäristövastuullisuus ilmaston kannalta lähtee oman hiilijalanjäljen minimoimisesta. Ilmastovastuullisuuden ja hiilineutraaliuden tavoittelun ytimessä on omasta toiminnasta johtuvien päästöjen vähentäminen niin vähäisiksi kuin mahdollista. Keinoja ilmastoystävällisempään toimintaan on olemassa paljon, kunhan päästölähteet tunnistetaan ja ymmärretään ottaa käyttöön kestävämpiä vaihtoehtoja.

Nordic Offset auttaa yrityksiä ja yhteisöjä asettamaan ja saavuttamaan konkreettisia päästövähennystavoitteita. Konsultoimme parhaiden käytäntöjen soveltamisessa ja ilmastofiksujen toimintatapojen löytämisessä, jotta asiakkaanne voivat olla vakuuttuneita, että nettopäästöjen minimoimiseksi on tehty kaikki mahdollinen.

Asiantuntevasti ilmastotekojen alkuun

Laadimme ymmärrettäviä ilmastovastuuohjelmia ja neuvomme käytännön ratkaisuissa. Toimialat eroavat toisistaan; toisissa päästöjen vähentämisen keinot ovat helppoja ja ilmeisiä, toisissa vaaditaan räätälöintiä, tuotekehitystä ja tuotantoketjun optimointia, jopa syvällisiä liiketoiminnan strategian muutoksia. Autamme kaikissa tilanteissa ketterästi ja asiantuntevasti. Joka tapauksessa tarpeetonta ilmaston kuormitusta tulee välttää kaikilla toimialoilla.

Päästöjen vähentämisen toimenpiteet on luontevaa aloittaa hiilijalanjäljen laskennasta mutta asiaa voi lähestyä myös käytännöllisemmin, jotta vaikuttaviin toimiin päästään suoraviivaisesti käsiksi. Konsultaatiokäynnillämme annamme suosituksen oikein mitoitetuista seuraavista askeleista.

Katso case-esimerkki.