Ilmasto-/ ESG-konsultti (Senior Consultant)

Työsopimuksen tyyppi: vakituinen, kokoaikainen
Sijainti: Keilaniementie 1, 02150 Espoo
Haku-DL: 26.1.2024
Toivottu aloitusajankohta: Mahdollisimman pian

Nordic Offset Oy, suomalainen ilmastovastuun ja kestävyysraportoinnin asiantuntijayritys, etsii nyt liiketoiminnan kasvaessa ja laajentuessa vastuullisuusasiantuntijaa täydentämään asiantuntijatiimiään Espooseen.

Ilmasto-/ESG-asiantuntijana toimit osana seitsemän hengen asiantuntijatiimiä vastaten erityisesti Nordic Offsetin ilmastovastuuseen liittyvien asiakasprojektien toteuttamisesta. Asiakasprojekteissa vastuullasi voi olla esimerkiksi organisaation hiilijalanjäljen laskennan, tulosten analyysin, toimenpide-ehdotusten ja raportoinnin toteutus Science-based initiative aloitteen ohjeistusten mukaisesti tai erilaisten toimintojen laajempi ympäristövaikutusten arviointi (DNSH-mallin mukaisesti) sekä viestinnän tuki.

Osallistut myös asiakasprojektien myyntiin ja markkinointiin (mm. asiakkaiden kontaktointi ja tarjousten teko) sekä mahdollisesti myös muihin Nordic Offsetin toimintaan liittyviin hallinnollisiin ja viestinnällisiin tehtäviin.

Sinulla on kokemusta hiilijalanjäljen laskennasta ja päästävähennystoimenpiteiden suunnittelusta ja tavoitteiden asetannasta. Eduksi katsotaan myös kokemus muiden ympäristövaikutusten arvioinneista (esim. YVA-projektit). Hallitset erinomaisesti Excel-ohjelman ja olet perehtynyt alan standardeihin ja laskentaohjeisiin. Sinulla on kokemusta Science-based targets -aloitteen tai muiden vastaavien ohjeistusten mukaisten päästövähennystavoitteiden ja toimenpiteiden suunnittelusta sekä ilmasto- ja ympäristötiekarttojen laatimisesta ja kiinnostus laajentaa omaa osaamista laajemmin, esimerkiksi ESG-aiheiden kestävyysraportointidirektiivin vaatimusten mukaiseen mittaamiseen ja raportointiin tai luontojalanjäljen/biodiversiteettivaikutusten laskentaan.

Nordic Offsetin toimitilat sijaitsevat Accountor Towerissa Espoossa, mutta tehtävässä voi työskennellä joustavasti myös etänä. Työtehtävä on ensisijaisesti kokoaikainen, mutta osa-aikaisuuskin voi olla sovittavissa. Toivottu aloitusajankohta tehtävässä on mahdollisimman pian.

Tarjoamme sinulle:

 • Kiinnostavat työtehtävät ja innostavan työympäristön kasvavalla toimialalla
 • Mahdollisuuden vaikuttaa tehtävänimikkeeseesi ja työtehtäviisi
 • Mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi asiantuntijana
 • Ammatillisen kasvupolun dynaamisessa kasvuyhtiössä
 • Alansa johtavien asiantuntijoiden tuen työssäsi
 • Mahdollisuuden auttaa yrityksiä vastuullisuustyön kehittämisessä sekä seurata lainsäädännön, kansainvälisten sopimusten ja parhaiden käytäntöjen kehittymistä lähietäisyydeltä
 • Asiantuntevat kollegat sekä verkostot

Hakijalta odotetaan:

 • Tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • Aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä vähintään 5 vuoden ajalta, kokemusta konsultoinnista ja asiakasrajapinnassa toimimisesta
 • Erinomaiset taidot MS Office -ohjelmien käyttöön
 • Erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa (kirjallinen ja suullinen)
 • Itsenäistä, analyyttista, tarkkaa ja tehokasta työskentelyotetta
 • Tiimityötaitoja

 

Nyt on yritysten ilmastovastuun aika. Haluaisitko sinä olla mukana auttamassa yrityksiä kehittämään vastuullisuutta kokonaisvaltaisesti yhä kestävämpään suuntaan?

Lähetä ansioluettelosi sekä motivaatiokirjeesi PDF-muodossa viimeistään 28.1.2024 mennessä info@nordicoffset.com sähköpostiin. Kerrothan hakudokumenteissasi myös palkkatoiveesi ja toivotun aloituspäivän.

Hakuprosessia ja aikatauluja koskeviin kysymyksiin vastaa Maija Saijonmaa (+358 50 3566820, maija.saijonmaa@nordicoffset.com)